Chapter 1

Tumblr_lg1yqrta9m1qf8g0to1_500_large

Det bästa Alicia visste var fredagar. Gå hem tidigt från skolan, hänga med kompisarna, kanske dra ut på någon fest eller stanna hemma och mysa framför tv:n med chips. Vad som gjorde den här fredagen att få ett extra sug till att gå upp, det var eftermiddagens planer. I och för sig var det en helt vanlig fest. De vanliga kompisarna skulle med, samma gamla, tråkiga killar - förutom en.

 

Alicia sminkade sig lätt med penslar och borstar. Även hennes ljusa, slingande hår blev igenom borstat. För det mest brukade Alicia platta håret. Hon hade en tiden att ogilla lockar, i alla fall sina egna. Dock fanns det andra i hennes liv – som hennes två bästa vänner Paulina och Jenna – som tyckte tvärtom. De naturliga vackra, klarblåa ögonen granskade det lagom runda, blanka ansikte.

Vanliga blå jeans och t-shirt blev dagens outfit. Paulina och hennes perfekt modeinstinkter skulle alldeles säkerligen kritisera Alicias klädval men som vanligt struntade hon blankt i väninnans ord. Bara för att hon var helt modefixerad betydde det inte att Alicia var det. Diskussionen om kläder hade tagits upp många gånger mellan de båda flickorna, men det var alltid Alicia som vann. Paulina borde lära sig att inte säga emot Alicias envisa jag. Det slutade ändå bara med att Alicia fick som hon ville(eller att det blev stort gräl och Paulina sade förlåt dagen efter). Alicia var väldigt långsint. Om hon inte skulle ha en vän som Paulina som oftast förstod sina misstag betydligt snabbare, skulle Alicia troligen inte haft kvar henne i sitt liv. Att ha en sådan härlig person i sitt liv betydde mer för Alicia än någonting annat.

 

Skolan var precis som vanligt. Alicia satt på engelskalektion. Hon hade alltid gillat engelska. Att skriva – dikter, sånger och berättelser – var hennes grej. Hon kunde sitta dagarna i ända inomhus framför datorn och knastra på tangentbordet med fingrarna. Just nu, medan läraren var borta, hade de fått till uppgift att självständigt läsa ur en 10 centimeters tjock bok om grundregler i engelska. Skitkul. I bakgrunden hördes Jennas gälla skratt. Hon satt typiskt nog bredvid klassens skojare som inte gärna höll inne sina skämt. Jenna hade det mest irriterande skrattet som fanns. Tyvärr var det också så att hon sällan höll tillbaka det. Resten av klassen hade också fullt upp med att stoja omkring. Ingen av dem var särskilt taggad på att läsa den där grundreglers-boken.

Det blev ingen riktig ordning i klassrummet förrän läraren kom tillbaka. Ingen gillade henne förutom Alicia. Alicia visste inte varför men hon hade alltid gillat dem lärare som ingen annan gillade. Likaså var det med ämnen. Matematik var hennes favorit, och hur många sextonåring i USA hade eller skulle någonsin uttrycka sig så?

 

Paulina var genast framme vid Alicia när hon steg utanför klassrumsdörren, kunde Alicia genast se då det slingade bruna håret blottades och vännens perfekta, skimrande, vita leende vändes mot Alicia. Alicia kunde göra vad som helt för att också få ha ett sådant leende.

”Hey, gorgeous” sa Paulinas glada röst. Alicia sträckte sig fram och gav sin vän en kram.

”You look cute.” fortsatte Paulina efter kramen och följde sin väns kläder kort med blicken. Visst fanns där en liten besvikelse i Paulinas öga. Det gjorde bara att Alicias retsamhet växte till liv. Om det någonsin fanns bättre saker än att retas så säg gärna till.

”Thanks, you too!” svarade Alicia och log. Paulina tillhörde en annan klass men det gjorde inte hennes vänskap till Alicia och Jenna mindre stark. Paulina hade Alicia känt sedan barnsben. Det kändes som att de alltid skulle förbli bästa vänner. Redan som femåringar hade de lekt tillsammans. Nu var det dock inte vem som hade den nyaste dockan som var det största samtalsämnet.

”So... ready for tonight?”

Paulina nickade ivrigt.

”Absolutely! And don't worry, babe, Chase will talk to you.”

Chase? Varför skulle alltid hans namn komma upp i alla konversationer? Alicia vände ner blicken ner hon började känna sig generad.

”Oh, you're blushing. Cute.” Paulina flinade retsamt. Alicia räckte ut tungan åt henne och gav henne en sur blick.

”Shut up!”

 

Vart Jenna hade tagit vägen visade sig vara ett ganska bra ställe att gå till – nästa lektion. Idrott. Hurra för idrott. Dock fanns det andra som tyckte någonting annat.

”Stupid sports. Why does it exist?” Alicia skrattade medan hon drog åt det sista skosnöret på favoritskorna.

”Come on.” sa hon och sträckte fram handen mot Jenna som satt på golvet.

 

Alicia gjorde fem mål. Mer kunde man inte begära med en klass som hennes. Killarna var helt störda och passade bara varandra – om de så inte hade en idé om hur de kunde stå i rampljuset ändå.

Klassens fjortisgäng satt som vanligt vid sidan och tittade på. Eller så mycket tittande åt killarnas håll – som killarna gärna hoppades på – blev det nog inte. De var allt för upptagna med att snacka skit om andra med varandra, beundra sina perfekta naglar eller fnissa åt det mest tråkiga. Tre tjejer var det. En blond(och då var hon verkligen blond), en med ljusbrunt hår och en från utlandet med svart hår. Alla tre var smala som tandpetare, översminkade och hade allt för stort inflytande på skolan. Alltså fjortisar. Läraren berömde Alicia och sa precis som vanligt att det var bra att hon tog åt sig. Alicia njöt av att veta att hon gjort någonting för att förtjäna orden. Hon hade inte varit den som suttit på en bänk hela lektionen. Jenna slöt sig genast upp vid Alicias sida.

”Good work!” Alicia log nöjt.

”You too!” Jenna skrattade och skakade på huvudet. Alicia skrattade hon med. Det behövde hon inte säga emot. Det var svårt att missa Jennas skrik när en boll kom emot henne eller också när man passade henne och hennes ögon som vanligtvis lös av vänlighet förändrades till paniklysande. Den där tjejen var verkligen bollrädd. Medan hon drog till sig all uppmärksamhet genom att skydda sig från bollen kunde Alicia lätt fånga upp den, krångla sig förbi försvaret och sätta bollen rakt i handbollsnätet. Målvakten hade ingen chans att stoppa Alicia och hennes superpower.

 

Att duscha i skolan var nog bland det äckligaste som fanns. Killarna hade sitt omklädningsrum precis bredvid. Det gick inte många minuter efter att de kommit in förrän man hörde deras bankningar. Som svar skrek fjortistjejerna sitt irriterande, öronbedövade, ljusa skrik. Till på köpet på de negativa sakerna fanns det bara en toalett.

 

Det blev som vanligt att springa till kommande lektion. Om man hade tur hann man precis innan den stränga SO-läraren dök upp. Eftersom att ingen gillade honom heller var han en av Alicias favoriter. I början av terminen hade hon inte gillat honom något vidare. Det var inte förrän han faktiskt började lära ut saker som hon brydde sig om och saker som hon fattade. Alla SO-ämnen hade blivit nya favoritämnen. Och alltihop var lärarens förtjänst.

 

Efter det var det mat. Lunchen som alla hatade. Stakars mattanter hade knappt någonting att göra inne i restaurangen. Det var väl i så fall om någon lärare av någon konstig anledning tappat smaksinnet och dragit dit. Lärarna på skolan var smått konstiga. Ändå visste Alicia att både hon och Jenna älskade lunchraster. Att få träffa kompisarna och framför allt Paulina kunde man inte säga nej till.

Alicia och Jenna tog med sin matsäck och satte sig ute i den skinande solen.

”Hey, darlings!” Paulinas röst gick det inte att ta miste på. Båda kompisarna fick varsin kram.

”This is Melody.” Alicia kikade upp på den vackra flickan framför sig och gav henne ett vänligt leende. Hon kände igen henne men hon kunde inte riktigt sätta fingret på varifrån.

”Hello.”

”Oh, we have france-class togheter, right!?” Just det! Franska. Alicia nickade ivrigt.

”Yeah, that's right!”

 

Lunchen var mycket trevligt. Dock var det så att allting trevligt hade sitt slut precis som allting annat. Melody var schysst. Tydligen skulle hon också på festen under kvällen. Tjejerna bestämde sig för att träffas hemma hos Paulina två timmar innan, och Melody var så välkommen att hacka på, det hade varken Alicia eller Jenna någonting emot.

 

Dagen avslutades med en härlig timma musik. Inget jobb i matteboken och inte ansträngande som gjorde att man flåsade som en idiot. Dock var Jennas skratt en sak som Alicia glädjeligen(eller inte) fick höra mer utav.

 

När Alicia kom innanför dörren fick hon som vanligt möta tystnad. Hon suckade djupt. Hennes föräldrar var väl påvlig till sitt dumma jobb igen. Det var sällan de var hemma, särskilt när de sa att de skulle vara hemma. Alicia hade en hel drös av ursäktspresenter liggande på rummet.

 

När Alicia kom in i köket, ja, vad låg där på bordet om inte denna ständiga lapp?

//We had to work this week-end. Hope that you understand.

We love you!

/Kisses and huges

Mom and Dad//

Alicia stönade och knölade ner lappen i soptunnan. Om de hade varit vanliga föräldrar skulle de varit hemma och sagt åt henne att inte gå ut på någon fest. Eller också kanske de skulle grälat med henne om när hon skulle vara hemma. Varför kunde de inte bara vara som vanliga föräldrar? Alicia slängde sig i soffan med huvudet neråt. Hon kunde göra vad som helst för att få ha vanliga föräldrar hemma hos sig. Hon brydde sig inte om deras pengar eller det som de tjänade. Om valet låg i hennes händer skulle hennes föräldrar inte fått jobba med kändisar längre. Alicia struntade blankt i att hennes vänner tyckte det var ashäftigt att ha föräldrar som träffat, stylat och tipsat kändisar som Britney Spears och Madonna. Vad var det så häftigt med att hon valde dem framför sin dotter? Alicia förstod synnerligen inte.

 

Två timmar innan festens början var hon på plats utanför Paulinas flottiga hus. Där kan man också snacka om att föräldrarna hade jobbat hårt. Med tanke på Paulinas tre syskon som säkerligen ville ha onekligen lika mycket som sin syster. Som sagt, hårt jobbande föräldrar.

”Hey, beauty!” sa Paulina genast när hon såg sin bästa vän utanför dörren. Alicia flinade och Paulina en kram. Jenna hade inte kommit ännu men det hade Melody som också fick en kram. Melody hade tagit med sig en svart, elegant klänning som såg ut att matcha hennes svarta hår perfekt. Alicia fick inte lov att ta med sig egna kläder(och varför kan ni historien om). För en gångs skull hade hon gått med på att Paulina fick styla henne. Kanske berodde det på att hon ville se extra fin ut i Chase ögon?

 

När Jenna dök upp var det bara att sätt igång. Mycket skratt och fnitter ekade genom huset. Paulinas föräldrarna var bortbjudna och de hade tagit med sig alla barnen. Eller ja, två. Paulinas storebror var hemma. Han var en riktig datornörd. Det förvånade inte Alicia om han satt instängd i sitt kvala rum(och jo tack, hon visste hur det var därinne) med datorn allt för närma ögonen. Paulina brukade skoja om hur hennes storebror kom att se ut i framtiden. Det var ingen som sa emot henne. Alla var väl fullt lika säkra på att han skulle bli någonting inom tekniken - kanske datatekniker? - och det skulle i så fall innebära ännu mer datorsittande.

 

”Ey, Troy!” Paulina bankade sin brors dörr medan Alicia försökte dra ner sin korta, tajta klänning utan några framsteg.

”You don't have to do that. You look so beautiful. Chase going to love you!”

Alicia tittade osäkert på Jenna. Skulle hon tro henne? Klänningen var så kort. Det kändes så obekvämt. Den gick bara en liten bit nedanför rumpan. Alltså såg man en hel del ben. Inte blev det bättre av att Paulina tvingat in Alicia i en decimeters höga klackar som Jenna hellre velat låna. Men Paulina hade bestämt skakat på huvudet och inte gett Alicia någon chans att dra sig ur. Alicia andades tungt. Nu hängde allt på Paulina att hon såg bra ut och inte blev till åtlöje.

 

Även sminket kändes en aning för mycket. Alicia kikade mot Melody. Hon såg normalt uppklädd ut, inget överdrivet. Men det var också så att hon hade naturlig skönhet.

 

När Troy och hans stinkande hår tillslut öppnade dörren fastnade hans blick genast på Jenna. Han såg... kär ut. Jenna fnittrade åt hans blick medan Paulina stönade.

”Come on! Haven't you see a girl before?”

”Not that beautiful” svarade han lite generat. Jenna fnittrade vidare medan Alicia mest fortfarande var inne i sin egen värld om hennes klädsel ändå var en sådan bra idé. Paulina berätta att vi drog till festen och Troy nickade ouppmärksamt, fortfarande med blicken på Jenna. När vi gick därifrån kunde Alicia lova att hans blick inte var flyttat en millimeter ifrån Jennas kropp.

 

Festen hade ganska bra tryck på sig redan då vi kom tid. Bra musik och härliga människor väntade innanför huset. Vem som hade festen hade Alicia ingen aning om. Det enda Paulina typ hade berättat var att Chase skulle vara där. Men heller hade inte Alicia frågat mer. Alicia kunde slå vad om att Jenna i detta fallet var lite mer frågvis. För hennes del skulle det inte bli svårt att finna någon kille om det nu var det hennes mål med festen var. Hon såg underbar ut i sin ljusrosa, vackra klänning. En riktig prinsessa med matchande, fina klack-skor. Precis som Alicia hade väntat dröjde det inte länge förrän hon fnittrande dragit iväg med någon snubbe. Jackor låg slängda i hallen, så även ett par skor. Alicia valde att behålla allt mitt på. Hennes mobil fick inte komma till skada, hade hennes föräldrar påpekat för någon månad sedan. Man kunde undra varför hon änns brydde sig. Hennes föräldrar brydde ju sig inte om henne, varför skulle hon då bry sig om dem?

 

Efter något glas sprit ville Alicia inte ha mer. Visst, hon tålde säkert några glas till men det var helt enkelt inte gått. Vad var vitsen med det? Att bli full och sedan vingla hem för att vakna upp nästa dag och skämmas över sina misstag? Då kunde man ju lika väl låta bli att göra misstag från början.

”Hey.” Alicia ryckte till. Hon kände igen den där rösten. Rösten som fick hennes nackhår att resa sig. Flickan vred sig om om mötte de gröna och finaste ögonen i hela världen.

”Hey.” svarade hon och försökte le charmigt.

”I didn't know that you should come.” ljög hon och fortsatte att le. Chase log han också. Där kunde man snacka om charmigt leende. Och så skrattade han. Åh, gud. Om Alicia inte bitit sig i läppen just då skulle hon säkert stå och flina som värsta tönten.

”You look pretty.”

”Thank you.” Alicia fortsatte att le och titta upp i Chase ögon. Han gjorde likadant fanns titta ner i hennes istället för upp. Han var säkert sådär tjugo centimeter längre än henne.

”Or should I say hot?” Chase flinade. Alicia blev smått generad och tittade ner i golvet. Chase lutade sig närmare henne och viskade i hennes öra:

”I love when you blush.”

 

Festen rullade vidare. En och en annan dans blev det för Alicias del med Chase innan han blev bortdragen av någon annan tjej. Chase tittade förvirrat på Alicia – och oboy, vad söt han var! - när han blev bortdragen. Alicia log och mumlade:

”Det är lungt.” Innan han försvann in i folkvimlet. Därefter hade festen varit ganska tråkig. Alicia hade snackat en del med Melody som visade sig vara ganska schysst. Där ser man. På franskan hade Alicia alltid trott att hon var en dryg fjortis. Vad fel hon hade haft! De hade bytt nummer och pratat om fritidsintressen. Visst fanns det en hel del nytt folk därinne, men Alicia hade ingen lust att bara gå fram till dem och börja snacka. Hon var inte så bekväm i sig själv. Oftast behövde hon finna sin plats i varje nytt ställe innan hon kunde visa sitt riktiga jag. Komplicerat och jobbigt? Oh, ja.

 

När klockan började närma sig tolv var tjejerna ganska trötta och tänkte börja dra sig hemåt. Alicia drog upp mobil ur jackfickan och såg genast att hon fått ett missat samtal. Hon ringde genast upp det okända numret, tänk om det var Chase som fått hennes nummer av någon om skulle fråga om hon ville följa med honom hem!?

”Hellu.”

”Alicia...” sa personen och andades ut. Alicia kände igen rösten. Kunde det vara mamma? Nej... Däremot kunde det vara hennes mammas syster. Ja, det var helt klart hennes syster.

”Det är bäst att du tar dig hemåt. Jag har en sorglig nyhet att berätta.”


Kommentarer
Postat av: JB storyy ~

Visst! :)

2011-09-19 @ 21:35:42
URL: http://justinbieberstoryy.blogg.se/
Postat av: Nivine<3

Vad heter han som spelar chase?:) han e ju supersöt;) älskar novellen so far;) hihi:P



Kram Nivine<3

2012-01-02 @ 02:02:22
URL: http://nivines.blogg.se/

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback